2022-03-21 15:06:11• hírek • Bede Emőke

Más papírjaival próbálta elhagyni az országot egy fiatal lány

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

A hétfőre virradó éjszaka folyamán, 0 óra 30 perc körül egy fiatal nő szerette volna elhagyni Romániát a petei átkelőn keresztül. Az ellenőrzés során a nő egy, a kameruni hatóságok által kiállított útlevelet, valamint egy Svájc területére szóló tartózkodási engedélyt nyújtott át, azonban csakhamar kiderült, az úti okmányokkal koránt sincs minden rendben.

Az útlevél és a tartózkodási engedély ellenőrzésekor a határőrök megállapították, hogy noha azok eredetiek, az útlevélben található képen nem a fiatal nő látható. Mint utóbb fény derült rá, a 23 éves, kameruni lány szerette volna elhagyni Romániát, viszont nem rendelkezik olyan iratokkal, melyek lehetővé tennék számára a schengeni övezetbe való belépést. A határrendészet a fiatal nő ellen illegális határátlépés, valamint csalás miatt indított vizsgálatot, ugyanakkor az utazó kérelmezte a menekültstátust, így az erre vonatkozó lépéseket is megtették – tájékoztat a határrendészet.


Európai letartóztatási parancs volt érvényben a férfi ellen


Hétfő reggel 8 óra körül egy 34 éves, Szatmár megyei férfi szeretett volna Peténél az ország területére lépni, ám személyes papírjainak ellenőrzésekor kiderült, nem sokkal korábban európai szintű letartóztatási parancsot adtak ki ellene. A szóban forgó személyt 3 év 6 hónap letöltendő börtönre ítélték közlekedési bűncselekmények elkövetése miatt, így a határőrök átadták őt a rendőrségnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: